Ford Mustang 60 jaar

Ford Mustang 60 jaar

Ford Mustang

De introductie van de Ford Mustang in 1964, was meteen een succes. De wagen, en later het marksegment, kreeg snel de troetelnaam ‘pony car’. Ford had gehoopt het eerste jaar 100.000 stuks te verkopen, maar op de eerste dag werden door verkopers al 22.000 bestellingen genoteerd. Uiteindelijk werden dat jaar meer dan 600.000 Mustangs besteld.

Pony car

Een pony car is in de Verenigde Staten de term voor een autotype dat in 1964 ontstond met de introductie van de Ford Mustang. Die Mustang stelde ook meteen de kenmerken van een pony car: betaalbaar, compact, gestileerd en sportief.

De Ford Mustang was bepalend voor de uiteindelijke de definitie van het pony-car-segment. Het model was gebaseerd op het platform van de Ford Falcon maar had verder een unieke vormgeving. De Mustang was als coupé en cabriolet te verkrijgen, had een lange motorkap, een 2,8 liter zes-in-lijnmotor en een handgeschakelde drie versnellingsbak. Het model werd geïntroduceerd met een lage basisprijs van 2368 dollar. Er was ook een uitgebreide optielijst met onder andere een V8-motor, een automatische versnellingsbak, radio, airco en stuurbekrachtiging. Met al die opties geïnstalleerd kostte de Mustang zo’n 60% meer dan het basismodel, en in die uitvoering was het model zeer winstgevend voor Ford.

De kenmerken van een pony car werden:

  • een sportieve stijl
  • een lage basisprijs
  • een lange optielijst
  • op een jong publiek gerichte marketing

De Mustang wordt nu nog steeds geproduceerd en is in de VS nog steeds zeer populair.

Bron: Wikipedia

Op onze site vind je altijd meerdere Mustang “Pony cars”

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!