Luuk Haze – BMW 1 serie 2008

Luuk Haze – BMW 1 serie 2008

Op een mooie late zaterdagmiddag in juni reden we langs Hofman om zo nog even kort voor sluitingstijd een blik naar binnen te werpen. We hadden een problematische cabrio van een Japans merk die ons meer zorg dan plezier bracht en wilden deze inruilen voor een andere.

We werden uitermate vriendelijk ontvangen door Jan Jaap Dallinga en ons oog viel op een erg mooie BMW Z4 uit 2003. We kregen een uitstekende voorlichting over de voors en tegens van oudere en nieuwere types, in dit geval voornamelijk voors.

De tijd verstreek en ondanks dat het inmiddels al ruimschoots sluitingstijd was geweest was het geen enkel probleem om nog even met elkaar verder te praten.

Om een lang verhaal kort te maken eindigden we met een aankoop, waar we alleen maar enorm veel plezier van hebben gehad. De auto werd perfect afgeleverd en hoewel het bijna niet nodig was bleek met name ook de service na de aankoop super, het vertrouwen dat er vanaf het begin was werd alleen maar bevestigd.

Vanwege wat wisselende fysieke bezwaren waren we op een gegeven moment opnieuw met elkaar in gesprek, de Z4 is nu eenmaal wat sportiever, lager en en spartaans dan andere modellen en we kregen de gelegenheid om een BMW 1-serie uit te proberen.

Op grond van de door ons aangegeven specificaties volgde vrij vlot een kennismaking met een net binnengekomen auto, die we als eerste mochten bekijken en uitproberen. Ook deze auto was meteen raak.

Afscheid nemen van de Z4 was een stap te ver, die houden we voor goede dagen want het is een super auto met ook weer een heel andere rijervaring.

Ook nu weer volgde een zorgvuldige aflevering met aandacht voor alle details en de wetenschap dat we altijd op Hofman terug kunnen vallen als er iets mocht zijn, maar dat is als regel amper nodig omdat deze auto’s nu eenmaal erg betrouwbaar zijn.

We hebben inmiddels meerdere keren (ook omdat het gewoon leuk is) het bedrijf bezocht, met altijd een zeer hartelijke ontvangst en deskundige begeleiding, ook van de monteurs.

We bedenken altijd ezelsbruggetjes om de kentekennummers van onze auto’s te onthouden. Bij onze nieuwste aanwinst begint deze met de letters GBZ. Geen Bijzondere Zaken is het geworden. Dat is Hofman dus.

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!